Zarif: Kimse Amerika’ya inanmamaktadır

  • 12 Ocak 2018
  • 941 kez görüntülendi.
Zarif: Kimse Amerika’ya inanmamaktadır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, artık kimsenin Amerika’ya inanmadığını söyledi.

Moskova’da temaslarda bulunan Zarif, Amerikan Kongresinin İran’daki kargaşalara destek bildirisi ile ilgili bu konuyu dile getirdi.

Zarif, ‘’İran halkı, haklarını takip ettiğini gösterdi ve İran devleti de halkın haklarını riayet etmeye ve halkın seçim ve eleştiri hakkına vurgu yapmaktadır’’ dedi.

Zarif, ‘’Amerika’nın bölgedeki müttefiklerinin hiç biri bu hakları garantilememektedir ve ne Amerikan yönetimi ne de kongre bunlardan kaygı duymamaktadır’’ dedi.

Zarif, ‘’Biz kendi halkımızı dayanmaktayız ve her zaman güvenliğimiz, istikrarımız ve ekonomik ilerlememizi halkımıza borçlu olduğunu söylüyoruz’’ dedi.

ABD Başkanı Trump’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ile ilgili tutuma değinen Zarif, ‘’Trump’ın politikalarından biri öngörülemez olmasıdır ve bence Trump kendisi de ne yapacağını bilmemektedir ve Avrupalılar da Trump’ın ne yapacağını bilmiyorlar’’ dedi.

İran-Rusya ilişkilerinin stratejik olduğunu ifade eden Zarif, Moskova’nın 5+1 grubunun önemli üyesi olduğunu ve son iki yılda da KOEP’in uygulanmasında önemli role sahip olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.