Zarif, Küba Cumhurbaşkanı Castro ile görüştü

  • 23 Ağustos 2016
  • 881 kez görüntülendi.
Zarif, Küba Cumhurbaşkanı Castro ile görüştü

Küba’ya resmi bir ziyarette bulunan İran dışişleri bakanı Zarif Küba’nın başkenti Havana’da Küba cumhurbaşkanı Raol Castro ile görüştü.

İRNA’nın veridiği habere göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve Küba Cumhurbaşkanı Raol Castro bu görüşmede başta ekonomik alanında olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesi yollarını ve bir takım uluslararası meseleleri görüştüler.

Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, bağlantısızlar hareketi Venezuella zirve toplantısı, bölgesel ve uluslararası meselelerin incelenmesi bu görüşmede ele alınan konulardan bazılarıydı.

Zarif bu görüşmeden önce de Küba cumhurbaşkanı yardımcısı Rikardo Cabrisas ve Küba ekonomi bakanı ile de görüşerek iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yollarını ele almıştı.

Zarif, Küba’ya yaptığı ziyaretini tamamlayarak, Latin Amerika ülkeleri ziyaretinin ikinci durağı Nikaragua’nın başkenti Managua’ya gitti.

Zarif Latin Amerika ülkelerine düzenlediği dizi gezisinde Küba’dan sonra Nikaragua, Ekvador, Şili, Bolivya ve Venezuella ülkelerini ziyaret edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.