Zarif: Müslümanların Amerika’ya girişlerinin yasaklanması radikallere bir hediyedir

  • 29 Ocak 2017
  • 1.000 kez görüntülendi.
Zarif: Müslümanların Amerika’ya girişlerinin yasaklanması radikallere bir hediyedir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, müslümanların Amerikan topraklarına girişine yasak emri veren ABD başkanı Trump’ın bu kararına tepki göstererek, müslümanların girişinin yasaklanmasının tarihte radikallere bir hediye olarak kayıtlara geçeceğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Twittir sayfasında, “7 müslüman ülke yolcularına ve göçmenlere vize verilmesinin yasaklanması, Amerikanın iddialarının asılsız olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Zarif, Amerika’nın bir takım meselelerle ilgili İran ile anlaşmazlık içinde olduğu bir ortamda, müslümanların bu ülkeye girişlerinin yasaklanmasının, Amerikan yetkililerinin İran halkı ile dost oldukları yolundaki iddialarının ne kadar asılsız olduğunu gösterdiğini yazdı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da bir bildiri yayınlayarak ABD hükümetinin o ülkeye uyguladığı ziyaret kısıtlamasını İslam Dünyası ve İran milletine açık bir şekilde hakaret olduğunu bildirmişti.

Bildiride, ABD hükümetinin bu uygulanmasının İslam dünyası ve İran milletine hakaret olduğu ve terörizmle mücadele ve ABD halkının güvenliğini sağlama iddiasının aksine radikaller ve onların destekçilerine büyük bir hediye olarak tarihte yerini alacağı bildirildi.

Bildiride, ‘’Dünya’nın şiddet ve radikalimle köklü, kapsayıcı ve çoklu mücadeleye ihtiyaç duyduğu bir dönemde, BM Tarafından İran Cumhurbaşkanının Şiddet ve Terörle Mücadele önerisi kabul edildiği bir dönemde, ABD’nin ölçüsüz davranışi terörist radikallerin gençleri aldatmak için kullandığı ayrışmaları daha derinleştirmekte. Bunun yanı sıra bu kararda ABD güvenlik birimlerinin ve şimdiki yetkililerinin yaratılıp güçlendirilmesi hususundaki bu ülkenin payı unutulmuştur’’ denildi.

Bildiride, ‘’ABD kararı İran halkını hedef göstermek ve tüm büyük İran milletine hakaretle, ABD’nin İran ile dost olduğu iddialarının temelsiz olduğunu göstermekte ve İran aleyhinde ABD yönetiminde bir kini göstermektedir’’ denildi.

ABD’nin yeni başkanı Trump ilk icraatlarından birinde İran, Irak, Sudan, Somali, Libya, Suriye ve Yemen gibi bir takım İslam ülkesi vatandaşına Amerika’ya giriş vizesinin verilmesine yasak getiren kararı imzalamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.