Zarif: Suriye halkının kayyuma ihtiyacı yok

  • 19 Aralık 2015
  • 828 kez görüntülendi.
Zarif: Suriye halkının kayyuma ihtiyacı yok

İran İslam Cumhuriyeti Muhammed Cevad Zarif, Suriye halkının Kayyuma ihtiyacı olmadığını söyledi.

İRNA’nın dışişleri bakanlığına dayanarak verdiği habere göre dün Cuma günü İngiltere’de çıkan Guardian gazetesinde bir makale yayınlayan Zarif, New York’ta Suriye konulu toplantıya değinerek, ortak akıl ile terörizmle mücadele edilmesi gerektiğini ve Suriye halkının isteklerine saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Zarif, ‘’ Mevcut güçler radikalizmle mücadeleye adapte olmalı fakat bu süreç ön şartlardan dolayı şiddetin devam etmesine sebep olmuştur’’ dedi.

Bu ön şartların Suriye halkının isteklerini kapsamadığını ifade eden Zarif bunların daha ziyade yabancı oyuncuların isteklerini temsil ettiğini ifade etti.

Demokrasinin ilk şartları olan Anayasa ve seçimlerden yoksun olan ülkelerin Suriye’de kendilerini demokrasi kahramanı gibi göstermelerini anlamsız olduğunu vurgulayan Zarif, ‘’Bunların kast ettiği demokrasi Suriye’lilere haklarını teslim etmekle olmuyor belki onlar siyası süreci yok sayarak El Kaide gibi gurupların müzakere masasında olmasını istemekteler’’ dedi.

Zarif, ‘’Onlar faaliyetleriyle teröristleri iyi ve kötü olarak ayırmaya ve bunu meşru göstermeye çalışıyorlar ‘’ ifadesini kullandı.

İran dışişleri bakanı makalesinde ayrıca 11 Eylül 2001 saldırısı üzerinden 14 yıl geçmesine, binlerce ölü ve 4 trilyon gibi çok ağır bir masraf geride bırakmasına rağmen sözde teröre karşı savaşın amacına ulaşamadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.