Zarif: Suriye ile ilgili son kararı Suriye halkı vermelidir

  • 31 Ekim 2015
  • 807 kez görüntülendi.
Zarif: Suriye ile ilgili son kararı Suriye halkı vermelidir

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanı, Suriye’de asıl karar sahibinin bu ülkenin halkı olduğunu bildirdi.
İran Dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün öğleden sonra Suriye oturumundan sonra katıldığı basın toplantısında, toplantıda çok ciddi ve açık konuların gündeme getirtildiğini ve toplantıya katılanlardan bazıları tarafından Beşar Esad ile ilgili karar alınması yönünde bir takım çalışmaların yapıldığını bildirdi.
İran Dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ayrıca bu toplantıda İran İslam Cumhuriyetinin de kendi siyasetlerini ve Suriye stratejisini açıkladığını belirterek, Suriye’de kavganın asıl tarafının Suriye halkı olduğunu, Viyana’da bir araya gelen ülkelerin ise Suriye krizine acil bir çözüm yolunun bulunmasını amaçladıklarını söyledi.
Viyana oturumunda mevcut anlaşmazlıklara da değinen Zarif, bu oturumda bazı tarafların ilk baştan itibaren meseleyi siyasi yönlere çekerek Beşar Esad’ın gitmesi gerektiği üzerinde direttiklerini ve İran’ın da ilk baştan itibaren Beşar Esad ile ilgili kararı ancak Suriye halkının verebileceğini bildirdiğini ve bunda ısrar ettiğini söyledi.
Viyana oturumu bildirisine de değinen Zarif, bildirinin aşırı uçların görüşünü yansıtmadığını, ılımlı görüşlerin yer aldığını ve halkın siyasi çözüm yolları hakkında karar vermesinin vurgulandığını söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.