Zarif: Suudi Arabistan, kazdığı kuyuya düştü

  • 14 Mart 2016
  • 743 kez görüntülendi.
Zarif: Suudi Arabistan, kazdığı kuyuya düştü
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suudi Arabistan’ın İran ekonomisinin belini kırmak için petrol fiyatlarını düşürdüğünü iddia etti. Zarif, “Bunun tam tersi oldu, kendi ekonomisinin beli kırıldı ve kredi arayışına başladı” dedi.

Yeni Zelanda’ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında buradaki İranlılarla bir araya gelen Zarif, Riyad yönetimine yönelik sert suçlamalarda bulundu.

Zarif, ” Suudi Arabistan, masrafını kendi cebinden ödese bile, bölgede bir tehdit ortamı oluşturmak için çabalıyor ” dedi.

Zarif, ” Suudi Arabistan, İran’ın başı dik nükleer müzakereleri yapabilmesi amacıyla ve İran ekonomisinin belini kırmak için petrol fiyatlarını düşürdü. Bugün Allah’ın lütfuyla tam tersi oldu. İran’ın petrol gelirlerine bağımlılığı yüzde 30’a kadar indi ancak petrol fiyatlarının düşmesi, Suudi Arabistan ve bazı müttefiklerinin belini kırmış oldu öyle ki uluslararası kurumlardan kredi arayışına başladılar ” ifadelerini kullandı.

Uluslararası haber ajansları, düşen petrol fiyatları nedeniyle ekonomisi zor günler geçiren Suudi Arabistan’ın yıllar sonra ilk defa dış borçlanmaya gideceğini belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.