Zarif Tahran’da Venezuella dışiÅŸleri bakanı ile görüştü

  • 16 AÄŸustos 2016
  • 883 kez görüntülendi.
Zarif Tahran’da Venezuella dışiÅŸleri bakanı ile görüştü

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri bakanı ve Venezuella dışiÅŸleri bakanı Tahran’da bir araya gelerek görüştüler.

DışiÅŸleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Tahran’da Venezuella dışiÅŸleri bakanı Delsi Rodrigez ile bir araya gelerek ikili iliÅŸkilerin geliÅŸmesi, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüştü.

Bu görüşmede önümüzdeki hafta Venezuella da dahil  Latin Amerika ülkelerinden bazılarını ziyaret edeceğini belirten Zarif, bu ziyarette hükümet yetkilileri ve özel sektör temsilcilerinden oluşan üst düzey bir heyetin de kendisiyle birlikte olacağını belirtti.

BaÄŸlantısızlar hareketi dönem baÅŸkanlığının Venezuella’ya aktarılacak olmasına da deÄŸinen İran Ä°slam Cumhuriyeti DışiÅŸleri bakanı, Ä°ran’ın bu hareketin önemli bir üyesi ve bir önceki dönem baÅŸkanı olarak baÄŸlantısızlar hareketi zirve toplantısının Venezuella’da en iyi ÅŸekilde düzenlenmesi için her türlü yardımda bulunmaya hazır olduÄŸunu bildirdi.

Venezuella dışiÅŸleri bakanı Rodrigez de bu görüşmede Tahran’ı ziyaret etmekten duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek, Ä°ran dışiÅŸleri bakanının önümüzdeki hafta Venezuella’yı ziyaret edecek olmasının iki ülke münasebetlerinin daha da geliÅŸmesi konusunda olumlu bir geliÅŸme olduÄŸunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.