Zarif: Tüm tekfirci ve radikal guruplara karşı gelinmeli

  • 30 Ağustos 2016
  • 829 kez görüntülendi.
Zarif: Tüm tekfirci ve radikal guruplara karşı gelinmeli

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mohammad Cevad Zarif, bölgede terörizm ve radikalizmin artmasına dikkat çekerek, ‘’Bize göre iyi ve kötü terörizm yoktur ve tüm radikal ve tekfirci guruplarla müzadele edilmeli’’ dedi.

Tahran’da temaslarda bulunan Afganistan Dışişleri Bakanı Selahettin Rabbani ile görüşen Zarif, Afganistan’ın İran için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek , Afganistan’ın ierlemesi, güven ve istikrarını İran’ın güven, istikrar ve ilerlemesi gibi gördüklerini söyledi.

Güvenlik konusunun her iki ülke için özel önem taşıdığını ifade eden Zarif, tarafların bu konudaki istişarelerine her zaman devam etmelerini istedi.

Rabbani de Afgan yetkililerin İran’a yaptıkları sürekli ziyaretlere işaretle, bu ziyaretlerin İran’ın Afganistan’a olan öneminin göstergesi olduğunu söyledi.

İslam İnkılabi Rehberinin Afganlı çocukların İran’da tahsil etmeleri için verdikleri direktife teşekkür eden Rabbani, Çabahar Limanının ülkesi için taşıdığı öneme işaretle bu liman’ın Afganistan’ın ilerlemesinde önemli rolü olacağını söyledi.

Traflar görüşmede, Su komitesinin oluşması, Afganlılar için elektronik vize verilmesi, gümrük tarifeleri, İran’daki Afgan mültecilerin durumu, sahtecilikle mücadele, eşya transiti konularında fikir alışverişinde bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.