Zarif: Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin düşmesi için çaba gösteriyoruz

  • 20 Aralık 2015
  • 880 kez görüntülendi.
Zarif: Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin düşmesi için çaba gösteriyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zarif, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin düşmesi için İran’ın çaba gösterdiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, El Monitor haber sitesine demeç verdi. Zarif yaptığı açıklamada, İran’ın Rusya ile Türkiye arasında mevcut gerginliğin düşmesi için çaba sarf ettiğini dile getirdi.

İran’ın bazı açıklamalara karşı sabırlı davrandığını belirten Zarif, “Biz Türk arkadaşlarımızla Irak’a ilişkin yaptıkları açıklamalar hususunda konuşmaya çalışıyoruz. Bizce bölgenin asıl meselesi sayılan, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele konusundan uzaklaşmaya çalışmak yerine, Suriye’de IŞİD ve diğer terör örgütlerle mücadeleye odaklanmalıyız” diye kaydetti.

İran’ın Ankara-Moskova ve Ankara-Bağdat ilişkilerinin yeniden normalleşmesini istediğinin altını çizen Zarif, “Bize göre bundan fazla gerginlik yaşanmamalıdır, aksi takdirde bölge oyuncuları arasında yaşanan krizlerden direkt şekilde en çok yararlanan örgüt, IŞİD olacaktır” diye konuştu.

Bazılarının El-Kaide, en-Nusra, Ahraruşşam ve Ceyşülislam gibi bildik terör örgütleriyle mücadeleye odaklanmak yerine, bu grupları bir siyasi koz gibi kullanmaya kalkışmalarına da işaret eden Zarif, “Bu çok üzücü bir durumdur. Onlar bu örgütleri kendilerine bir müttefik gibi görüyor ve bu örgütleri korumak için elinden geleni yapıyorlar” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.