Zarif ve Kerry arasındaki 7 saatlik görüşme sona erdi

  • 15 Ocak 2015
  • 852 kez görüntülendi.
Zarif ve Kerry arasındaki 7 saatlik görüşme sona erdi

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif ve ABD dışişleri bakanı John Kerry arasında Cenevre’de Mandarin otelde 3 turluk görüşme 7 saat sürdü.
İran ve ABD dışişleri bakanları, görüşmeden önce 1.5 saatlik bir görüşme yaptılar ve otel dışında ise 15 dakika yürüyüş gerçekleştirdiler.
Habere göre, taraflar İran ve 5+1 grubu arasında görüşmelerin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını değerlendirdiler.
Uranyum zenginleştirme oranı, yaptırımların kalkmasıyla ilgili takvim ve nihai anlaşmaya varma konusunda zamanın belirlenmesi taraflar arasında ihtilaflı konulardan önemlileri olarak biliniyor.
Zarif, bugün Alman meslektaşıyla görüşmek için Berlin’e gidecek diğer taraftan İran ve ABD arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde Cenevre’de yerel saatle 11’de müzakereler yapılacak.
İran dışişleri bakanı Almanya’dan sonra Brüksel’de AB dış siyaset sorumlusu ile görüşecek ve daha sonra Fransa’ya gidecek ve Fransız meslektaşıyla bir araya gelecek.
İslami İran dışişleri bakanı Zarif, Fransa’da yaşanan son gelişmelere de temas ederken, basına yaptığı açıklamada, ilahi dinlerin değerlerine saygı gösterilmesi gerektiğini ve bu konuda muhtelif dinlerin ileri gelenlerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Zarif, ayrıca Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun son sayısında Hz. Peygamber’in resmini karikatüre etmesini de kınayarak, dünyada bütün dini değerlere saygı gösterilmedikçe değişik kültür ve din mensuplarının ve medeniyetlerinin bir arada rahat bir şekilde yaşayamayacaklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.