Zarif ve Kerry Cenevre’de Görüştü…

  • 14 Ocak 2015
  • 792 kez görüntülendi.
Zarif ve Kerry Cenevre’de Görüştü…

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yeniden başlayacak nükleer müzakereler öncesi ABD’li mevkidaşı John Kerry ile yapacağı ikili görüşmenin, tarafların anlaşmaya varması konusunda süreci hızlandıracağını söyledi.

İran heyeti, 15 Ocak’ta Cenevre’de başlayacak nükleer müzakereler kapsamında ABD heyeti ve diğer 5+1 ülkeleriyle 17 Ocak’a kadar ikili görüşmeler yapacak. 18 Ocak’ta ise İran ile 5+1 ülkeleri arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde görüşmeler yapılacak.

Nükleer müzakerelerin son toplantısı, 17 Aralık’ta Cenevre kentinde yapılmıştı. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı, müzakerelerin olumlu geçtiğini, bir sonraki oturumun ocak ayı içinde dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde yapılacağını söylemişti.
BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya’nın oluşturduğu “5+1 grubu” ve İran arasında yürütülen nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış ve müzakereler 1 Temmuz 2015’e kadar uzatılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.