Zarif’in UAEK’nın oturumuna tepkisi: Komik!!!

  • 10 Temmuz 2019
  • 1.629 kez görüntülendi.
Zarif’in UAEK’nın oturumuna tepkisi: Komik!!!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif attığı tweetinde UAEK yönetim kurulunun Amerika’nın talebi üzerine İran konulu oturum düzenleme kararına tepki gösterdi.

Zarif konuya gösterdiği tepkide, Tahran yönetiminin Bercam nükleer anlaşması ve müzakere meselesine yönelik tutumu gayet net ve açık olduğunu, baskı altında müzakere asla mümkün olmadığını belirtti.

UAEK yönetimi kurulunun Çarşamba günü İran konulu bir oturum düzenleyeceği konusuna da değinen Zarif, Amerika devleti Bercam nükleer anlaşmasını ihlal eden taraf olduğunu ve şimdi çekildiği bu anlaşmanın içeriğini ilgilendiren ve ek protokolle hiç bir ilgisi olmayan bir konu hakkında oturum talebinde bulunduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Zarif, UAEK yönetimi kurulu ancak Bercam anlaşmasının içeriği ile ilgileme yetkisine sahip olduğunu, ki bunu da ajans genel müdürü yönetim kuruluna rapor etmesi gerektiğini vurguladı.

Zarif, Tahran yönetimi Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Federica Mogherini’ye yazdığı beş mektupta, Amerika ve Avrupa Bercam anlaşmasını ihlal ettikleri için anlaşmanın 36. maddesi uyarınca karşı tarafın sözünü tutmamasına karşılık bazı yükümlülüklerini askıya aldığını bildirdiklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.