Zarif’ten ABD’li yetkililere: ‘İran kanun çiğneyenlerle müzakere etmez’

  • 18 Aralık 2018
  • 1.205 kez görüntülendi.
Zarif’ten ABD’li yetkililere: ‘İran kanun çiğneyenlerle müzakere etmez’

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın İran’la müzakere için 12 hayal ürünü şartı İran’a dayatmaya yönelik açıklamasını tekrarlamasına tepki gösterirken, ‘İran İslam Cumhuriyeti kanunları çiğneyenlerle müzakere etmez’ dedi.

Zarif dün Doha’da  twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun İran’la müzakere için 12 maddeyi bildiren şartlarına tepki gösterirken, ”İran, 12 maddeyi şart koşan ve BM Güvenlik Konseyi bildirilerini çiğneyen ile asla müzakere etmeyecektir’ dedi.

Amerika’nın kanun tanımazlığını eleştiren Zarif, İran’ın bölge ve diğer ülkelerin işlerine müdahalesi yönünde ABD tarafından yapılan asılsız suçlama ve iddiaların  kabul edilemez olduğunu ama İran’ın bölgenin oyuncularından biri olduğu gerçeğinin bilinmesi gerektiğini zira İran’ın bölgede olduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanı,’İran’ın nerede askeri danışmanları ve hizmeti varsa o ülkenin resmi talebi üzerinedir ama Amerika hiç bir ülkenin izni olmadan bölgede gayri meşru askeri varlığını sürdürmektedir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.