Zarif’ten ABD’nin füze açıklamasıyla ilgili anlamlı paylaşım

  • 30 Ocak 2018
  • 809 kez görüntülendi.
Zarif’ten ABD’nin füze açıklamasıyla ilgili anlamlı paylaşım

İran Dışişleri Bakanı, ABD’nin Yemen’e ait füzelerin İran yapımı olduğuna dair sahte kanıtlar ürettiğini eleştirerek, Twitter hesabında bir yazı paylaştı.

Mehr haber aansının bildirdiğine göre İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin Yemen’e ait füzelerin İran yapımı olduğuna dair sahte kanıtlar ürettiğini eleştirerek İran’da gıda ürünleri üzerinde kullanılan birer sertifikanın aynı şekilde füzelerde de gösterilmeye çalışıldığına işaret etti.

Zarif’in tweeti şöyle:

ABD BM temsilcisi Nikki Haley dün BM Güvenlik konseyi üyelerine, Suudiler tarafından teslim edilen bir füze kalıntısını göstererek bunun İran’a ait olduğunu iddia etti. Bu Amerikalıların yeni bir şovudur. Öncelikle onlara gökte imha edilen bir füzenin hiç hasar görmeden iniş yapabilmesinin imkansız olduğu konusu kesinlikle bildirilmiştir. Dolayısıyla bu sefer İran’da gıda ürünleri üzerinde sertifika olarak kullanılan logoları taşıyan füze parçalarını göstermiş oldular. Yeniden kanıt üretmeye çalışın!

Dışişleri Bakanı paylaşımı ile birlikte ABD’nin İran’a ait olduğunu iddia ettiği füze ile İran yapımı bir gıda ürününün üzerinde bulunan standart sertifikasıyla ilgili fotoğrafları da yayınladı.

Yemenli yetkililer ise Suudi rejimini hedef aldıkları füzelerin kesinlikle Yemen’in kendi imkanları ile Yemenli uzmanlar tarafından üretilmiş füzeler olduğunu bildirmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.