Zarif’ten Amano’ya ABD ile ilgili önemli mesaj

  • 23 Ağustos 2017
  • 1.463 kez görüntülendi.
Zarif’ten Amano’ya ABD ile ilgili önemli mesaj

İran Dışişleri Bakanı, Atom Enerjisi Kurumu Genel Sekreteri Amano’ya gönderdiği bir mektupta, ABD BM Temsilcisi’nin nükleer anlaşmayla ilgili Viyana’ya yapacağı ziyaretinin olumsuz sonuçlara yol açabileceğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed cevad Zarif, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Genel Sekreteri Yukiya Amano’ya gönderdiği bir mektupta, ABD BM Temsilcisi Nikki Haley’nin nükleer anlaşmayla ilgili Viyanaya yapacağı ziyaretinin olumsuz sonuçlara yol açabileceğini bildirdi.

Zarif sözü geçen mektupta, bu ziyaretin içerdiği belirli amaçları ile propaganda özelliği, zor bir diyalog sürecinin ardından üzerinde anlaşılan nükleer anlaşmanın yürürülüğe girmesi konusunda negatif sonuçların ortaya çıkışına sebep olabileceğini ifade etti.

Bunlara ilave olarak, Viyana ziyareti için hazırlık yapan ABD BM Temsilcisi Nikki Haley ise Atom Enerjisi Kurumu’nun yetkilileriyle İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kalıp kalmadığı üzerinde incelemede bulunmak için Avusturya’ya gideceğini açıkladı.

Haley’nin Ululslararası Atom Kurumu Enerjisi’nin yetkilileriyle yapacağı görüşmeler önümüzdeki Çarşamba günü Viyana’da gerçekleşecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Şakayı sevmem ben ciddiyim lakin size niye böyle espiri şaka yapıyorum ki! Yani her defasında tamam diyorum bi türlü olmuyor. Allah Allah! Sizi kızdırmak istemedim aslında kusurum oldu kusura kalmayın ha! Türkiye ve İran için muasır medeniyet seviyesine ulaşma ve kardeşlik ortak tehlikeye karşı müttefiklik diliyorum. Bu arada Alulbayt yayıncılık a teşekkürler ve Allah hizmetlerini makbul etsin ve kabul etsin. Bizde İslami birlik Tevhid üzre vahdet ile Nübüvvetle Velayet’in kölesi olmaya layık olalım diye çabalıyoruz ki bu hizmet vazife zor kazanılsada bizde Allahu Teala nın yücelik cömertlik bağışı ile emrine icabet eden kurtuluş menziline yükselmeyi gayret edinen kullarından olabildik. Allah’ın koruması ve edası mümkün olmayan lütfuyla keremi olmasaydı şayet kuşkusuz ki bizler çoktan helak olmuştuk. Yani inşallah maddi manevi bir mertebeye varılacak bizde ağaç ekmeye kadir olucağız Ehlibeyt ocağında. Çalışalım iman kuvvet esenlik ile gelecek bizi bekler. Ve Sahibi Zaman accil ferecehum ve salavat ve selam ile diyelim Allah Allah!

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.