Zarif’ten Trump’a gönderme

  • 13 Şubat 2017
  • 1.131 kez görüntülendi.
Zarif’ten Trump’a gönderme

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Trump’ın İran’ın nükleer anlaşma sonucu elde ettiklerini kaldıramadığını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’da bir haber sitesine veridiği röportajda İran’la ilgili bazı konulara değindi.

Nükleer anlaşmaya ilişkin konuşan Zarif, “Bizim görevlerimizden birisi mesajları iletmektir. Müzakere süresince karşı taraflara sürekli bir İranlıyı hiçbir zaman tehdit etmeyin dediğimde veya ABD Dışişleri Bakanı’na askeri gücü kullanarak her hangi bir sonuca varamadıklarını anlattığımda da yine bu görevi yerine getiriyordum” ifadelerini kullandı.

Zarif, konuşmalarını şöyle devam etti: Toplantılardaki önemli başlıkları İnkılap Rehberi’ne iletiyordum ancak aziz Rehber’imiz detaylarla ilgelenmeden sadece genel konuları bize bildiriyorlardı. Tüm bunlara rağmen biz detayları da aktarıyorduk.

Dışişleri Bakanı, ABD Başkanı’yla ilgili, “Trump İran’ın nükleer anlaşma sonucu vardığı puanlara bakarak hayal kırıklığı geçirip bunu kabullenmeye zorlanıyor, ancak bir noktayı unutuyor o da şu ki insanlar önemli konular üzerinde yaptıkları müzakerelerde istedikleri her şeyi elde edemezler” diye konuştu.

Muhammed Cevad Zarif son olarak, kesinlikle İran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.