Zarif’ten Trump’ın yeni iddiasına tepki

  • 18 Mayıs 2019
  • 1.193 kez görüntülendi.
Zarif’ten Trump’ın yeni iddiasına tepki

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece Amerikan başkanı Trump’ın, Amerikan medyasındaki şayialardan dolayı İran’ı kaybettiğine dair açıklamasına gösterdiği tepkide, ‘Amerikan başkanının tezad dolu açıklamaları, kimin ne diyeceğini bilemediğini gösterdiğini’ söyledi.

İRNA ajansına göre, İran dışişleri bakanı, twitterdan yaptığı açıklamada, ‘B’ takımı ayrı bir şey söylüyor ve ‘Trump’ ayrı bir şey’, kimin ne dediğini bilmediği çok açık bir şekilde görülüyor’ dedi.

İran dışişleri bakanı Zarif, ‘İranlıların kaç bin asırdır ne düşündüğü ve ne yaptığı ve ne yapacağı açıktır ve Amerika konusunda da 1953 tarihinden itibaren de biliyor’ dedi.

İran dışişleri bakanı Zarif, daha önce yaptığı açıklamada, ‘B’ takımının (Bolton, Benyamin Netanyahu, Bin Selman ve Bin Zaid) Amerika’yı İran’la bir çatışmaya sürüklemek istediğini söylemişti.

Trump, dün yaptığı açıklamada, Amerikan medyasının İran’la ilgili şayialarının her ne kadar Amerika’ya zarar verse de, ama İranlı yetkililerin dakik olarak  ne yapacağını bilmediğini iddia etti.

Amerikan basınından Washington Post ve New York Times gazeteleri, geçen çarşamba günü verdikleri haberde, Trump yönetiminde İran’la ilgili olarak Amerika’nın siyasetlerinde ciddi ihtilafların olduğunu yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.