Zebedani’de operasyonlar yeniden başladı

  • 15 Ağustos 2015
  • 997 kez görüntülendi.
Zebedani’de operasyonlar yeniden başladı

Teröristlerin varılan ateşkes anlaşmasını ihlal etmesi üzerine Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Zebedani’deki operasyonlarına yeniden başladığı bildirildi.

Fars haber ajansına açıklamada bulunan Suriyeli bir askeri yetkili, varılan ateşkesin silahlı gruplar tarafından bozulması üzerine Suriye ordusu ve Hizbullah’ın Zebedani’deki operasyonlarına yeniden başladığını söyledi.

Suriyeli askeri yetkili, “Silahlı gruplar ateşkese rağmen Zebedani’deki Suriye ordusunun mevzilerini hedef aldılar. Bu yüzden ordu da yerel saatle 13’ten itibaren silahlı grupların mevzilerini bombalamaya başladı” dedi.

Daha önce 48 saatliğine ateşkes yapılan Zebedani’de süre uzatılmış; ancak Ahrar Şam adlı örgüt, dün gece sosyal medya aracılığıyla yayımladığı bildiride ateşkesin bittiğini açıklamıştı.

Türkiye ve İran’ın ayrı ayrı arabulucu olması ile sağlandığı belirtilen ateşkesin Zebedani’deki silahlı grupların kenti terk etmesine karşılık, Nusra liderliğindeki Fetih Ordusu’nun kuşatması altında bulunan İdlib’in Foa ve Keferya kasabalarına insani yardım ulaştırılmasını öngördüğü açıklanmıştı.

Foa ve Keferya’da ateşkes hep ihlal edildi

Yapılan ateşkese rağmen Fetih Ordusu’nun Foa ve Keferya’ya havan topu ve roket saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.

12 Ağustos’ta saat 6’da başlamak üzere 48 saatliğine ilan edilen ateşkese rağmen Fetih Ordusu’nun Foa ve Keferya’ya yaptığı havan topu ve roket saldırıları sebebiyle 7 sivilin öldüğü 27 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Ateşkesin silahlı grupların kendi içinde yaşadığı görüş ayılıklarından dolayı ihlal edildiği bildiriliyor.

Suriyeli askeri yetkili, Zebedani’deki silahlı grupların ateşkes öncesinde kentin yüzde 20’sini kontrol altında tuttuğunu söyledi.

Ydh

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.