Zengene: İran Mayıs ayında 2 milyon 23 bin varil petrol ihraç etti

  • 02 Haziran 2016
  • 682 kez görüntülendi.
Zengene: İran Mayıs ayında 2 milyon 23 bin varil petrol ihraç etti

İran petrol bakanı Bijen Namdar Zengene, İran’ın mayıs ayında günlük 2 milyon 23 bin varil petrol ihraç ettiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Zengene, petrol ihraç eden ülkeler teşkilatı OPEC’in 169. oturumuna katılmak için gittiği Viyana’da, ikamet ettiği Kuburg Otelde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran’ın aynı zamanda petrol üretimini yaptırımlardan önceki miktara çıkaracağını söyledi.

Zengene, İran petrol ihracatının, OPEC’in 168 ve 169. oturumları arasındaki dönemde iki katına çıkardığını belirterek, bu miktarın petrol piyasalarında olumsuz bir etkisinin olmadığı gibi aksine piyasada kabul edildiğini söyledi.

İran petrol bakanı, petrol üretim kotasının OPEC üreticisi ülkelerin hiç birinin milli çıkarlarına uygun olmadığını belirterek, ama İran görüşünün, ülkelerin üretim miktarlarının belirlenmesi olduğunu ama bu oturumda bu konuda bir ortak görüşün olacağını da düşünmediğini söyledi.

Zengene, petrolün varil başına fiyatını 70 dolar olmasını, dünya petrol piyasalarındaki ortamın değerlendirildiğinde ‘uygun’ fiyat olduğunu söyledi.

İran petrol bakanı daha önce de OPEC’in, üye ülkelerin çıkarlarını dikkate alması gereken bir kuruluş olduğunu belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.