Zengene: İran ve Brezilya petrol keşfiyatı alanında işbirliğinde bulunacaklar

  • 04 Aralık 2016
  • 1.137 kez görüntülendi.
Zengene: İran ve Brezilya petrol keşfiyatı alanında işbirliğinde bulunacaklar

İran İslam Cumhuriyeti petrol Bakanlığı, Derin ve yarı derin kuyularda petrol keşfiyatı alanında İran’ın Brezilya’nın tecrübelerinden yararlanacağını bildirdi.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene dün Tahran’da Brezilya enerji ve madenler bakanı Fernando Coelho Filho ile görüşmesi ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Brezilyanın petrol keşfiyatı ve petrol alanlarını genişletme alanında çok iyi bir tecrübeye sahip olduğunu bunun için de bu alanlarda Brezilya yatırımından yararlanacaklarını bildirdi.

İran’ın, İran’da yatırımda bulunacak olan Brezilya petrol firmalarının ham petrole olan ihtiyacını karşılamaya hazır olduğunu belirten İran petrol bakanı, Brezilya ile uzun vadeli ve stratejik ilişkilerin oluşturulmasının İran petrol bakanlığının siyasetlerinden olduğunu söyledi.

Brezilya enerji ve madenler bakanı da bu toplantıda yaptığı açıklamada, Breizilya petrol ve gaz şirketlerinin İran piyasasına girme ve yatırımda bulunma fırsatı elde ettiklerini ve bu fırsatı en iyi şekilde kullanacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.