Zengene: OPEC petrol piyasasının yönetimi için kalıcı bir anlaşmaya varabilir

  • 27 Kasım 2016
  • 948 kez görüntülendi.
Zengene: OPEC petrol piyasasının yönetimi için kalıcı bir anlaşmaya varabilir

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakanı Bijen Zengene OPEC’in petrol piyasasının yönetimi için kalıcı bir anlaşmaya varabileceğini söyledi.

Zezayir Petrol Bakanı Nurettin Buterfe ile görüşen Zengene yaptığı açıklamada, Cezayirli Bakanın son aylarda OPEC üyesi ülkelerin ortak bir tutuma ulaşmaları iççin değerli çalışmalar yaptığını belirtti.

Zengene, OPEC’in günlük üretimini 32.5 milyon varile ulaştırmasının Cezayir’in son aylardaki çabasına borçlu olduğunu söyledi.

Zezayir’in her ülkenin üretim miktarının belirlenmesi yönündeki öneriyi aldıklarını ve incelediklerini ifade eden Zengene, bu konudaki İran’ın görüşlerinin OPEC’in 171. Toplantısında açıklanacağını ilan etti.

Bir anlaşmaya varılması için iyimser olduğunu beyan eden Zengene, petrol fiyatlarının artacağını söyledi.

Zengene, İran, Libya, Nijerya’nın Cezayir anlaşması çerçevesinde petrol üretim miktarını azaltmaktan müstesna tutuldukları ve 171. OPEC toplantısında da bu durumun devam edip etmeyeceğine dair soruya karşılık, ‘’Ciddi tartıştığımız konulardan biri budur, Cezayir toplantısının kararlarını herkes kabul etmekte ve konu bunun nasıl bölüşmesindedir. OPEC üyelerinin anlaşması yönünde iyimserim’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.