2015 yılında milyonlarca yabancı İmam Rıza (as)ın türbesini ziyaret etti

  • 31 Aralık 2015
  • 1.859 kez görüntülendi.
2015 yılında milyonlarca yabancı İmam Rıza (as)ın türbesini ziyaret etti

Meşhed Astanı Kudsi Razevi yabancı ziyaretçiler sorumlusu 2015 yılında 5 milyonu aşkın yabancı ziyaretçinin Ehli Beyt’in sekizinci imamı Hz. İmam rıza (as)ın mübarek türbesini ziyaret ettiğini bildirdi.
İSNA’nın bildirdiğine göre Meşhed Astanı Kudsi Razevi yabancı ziyaretçiler sorumlusu Seyyid Muhammed Cevad Haşiminejad dün Endonezya din işleri bakanı İslami eğitim yardımcısı Kameruddin Emin ile yaptığı görüşmede 2015 yılında 5 milyonu aşkın genellikle arap ülkeleri, hindistan, Pakistan, Türkiye ve Azerbaycan ülkelerinden yabancı ziyaretçinin Hz. İmam Rıza (as)ın mübarek haremini ziyaret ettiğini bildirdi.
İmam Rıza (as) türbesinin yılda 30 milyonu aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladığını belirten Haşiminejad bu yıl içinde 10 bini aşkın gayri müslim turistin de mübarek harem külliyesini ziyaret ettiğini bildirdi.
Endonezya din işleri bakanı İslami eğitim yardımcısı Kameruddin Emin ise bu görüşmede Hz. İmam Rıza’nın mübarek türbesinin sadece Şiiler için bir ziyaret mekanı olmadığını, buranın tüm müslümanlara ait olduğunu ve Ehli Sünnet müslümanlarının bu mübarek türbelere büyük saygı ve ilgi gösterdiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.