2016 yılında 4746 silahlı terörist Suriye ordusuna teslim oldu

  • 05 Ocak 2017
  • 1.096 kez görüntülendi.
2016 yılında 4746 silahlı terörist Suriye ordusuna teslim oldu

Geçen yıl (2016) 4746 silahlı terörist, yerel uzlaşma ve af kapsamında silahları ile birlikte hükümet güçlerine teslim oldular.

Suriye Adalet Bakanlığı dün yaptığı yazılı açıklamada silahları ile birlikte teslim olan kişilerin Suriye cumhurbaşkanı 15 sayılı af kararı kapsamında gerekli inceleme ve tahkikat ardından normal yaşamlarına geri döndüklerini bildirdi.

Suriye cumhurbaşkanı 15. Genel affı uyarınca, silah taşıyan veya adaletin elinden firari olan tüm Suriye vatandaşlarının silahları ile birlikte teslim olmaları durumunda affedilmekteler.

Suriye adalet bakanlığı teslim olanların tümünün bir daha ülkenin güvenlik ve barışını tehlikeye sokacak hiç bir eyleme girmeyecekleri konusunda taahhüt verdiklerini bildirdi.

Öte yandan Suriye Ordu birliklerinin IŞİD, Nusra Cephesi ve uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan bu iki örgüte tabi gruplara yönelik operasyonlarının devam ettiği bildirilmekte.

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında; Homs kırsalının doğusu Dördüncü İstasyon ve Avamid Tepesi civarlarına ek olarak Mhasse ve Barida bölgelerinde IŞİD’e karşı nitelikli operasyonların geçekleştirildiğini ifade etti. Kaynak Tedmur Kenti kırsalına düşen söz konusu bölgelerde gerçekleştirilen operasyonlarda radikal terör örgüte ait bir dizi araca ek olarak aralarında tehlikeli isimlerin bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü aktardı.

Yine Homs kırsalının doğusu Cub el Cerrah Bölgesinde yer alan Şendahiye ve Kuzey Mşeyrfe beldelerinde IŞİD teröristlerine ait operasyonların düzenlendiğini belirten kaynak, operasyonlarda birçok teröristin ekipmanlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiklerini söyledi.

Askeri kaynak Homs kırsalının kuzeyi Um Şarşuh ve Cvalik beldelerinde ise Nusra Cephesi ve çatısı altında bulunan terör grupların mevki ve araçlarını top ateşine tuttuklarını belirtti. Kaynak top ateşinde radikal çetelerin sayı ve araçlarıyla ciddi kayıplara uğratıldıklarını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.