33 bin Pakistanlı erbain ziyaretçisi İran’a giriş yaptı

  • 21 Ekim 2018
  • 1.487 kez görüntülendi.
33 bin Pakistanlı erbain ziyaretçisi İran’a giriş yaptı

İran’ın güney doğusunda bulunan Sistan ve Beluçistan eyaleti karayolu taşımacılık genel müdürü yaptığı açıklamada 6 eylül 19 ekim tarihleri arasında en az 33 bin Pakistanlı Erbain ziyaretçisinin Mircave kara sınır kapısından İran’a giriş yaptıklarını belirtti.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Sistan ve Beluçistan eyaleti karayolu taşımacılık genel müdürü Ali Hanegai dün Mircave sırın kapısında incelemelerde bulunarak, “şimdiye kadar 33 bin 572 Pakistanlı Erbain ziyaretçisinin Mircave sınır kapısından İran’a giriş yaptıklarını, bu sayının ise geçen yıl aynı döneme göre yüzde 28 oranında arttığını” söyledi.
Bu bağlamda İslam inkılabı devrim muhafızları genel komutanı Tuğgeneral Muhammed Ali Caferi ise Pakistanlı Erbain ziyaretçilere refah hizmetlerinin sunulmasını vurguladı.
İran’ın güney batısında bulunan Sistan ve Beluçistan eyaleti,Pakistan’ın orta Asya, Avrupa ve Irak’a tek ulaşım yoludur; İslam inkılabı zaferi ardından bu sınır kapısı Pakistanlı ziyaretçilerin Kerbela’ya gitmeleri için açıldı.
Hk 20 Sefer, ehlibeyt imamlarının 3.sü, Seyyidüşüheda hz. İmam Hüseyin –as- ve sadık arkadaşlarının Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 40. günüdür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.