6 Binden Fazla Filistinli Bayramı İşgal Zindanlarında Karşılıyor

  • 16 Temmuz 2015
  • 720 kez görüntülendi.
6 Binden Fazla Filistinli Bayramı İşgal Zindanlarında Karşılıyor

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenler İşleri Kurulu tarafından hazırlanan son rapora göre 6 binden fazla Filistinli bu yıl Ramazan bayramını işgal rejiminin zindanlarında, esaret altında karşılıyor. Filistinli esirlerin siyonist işgal rejiminin 18 ayrı cezaevine dağıtılmış durumda olduğu ifade edildi.

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenler İşleri Kurulu’nun bugün (16 Temmuz Perşembe) yayınladığı raporda, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden 51 kişi yirmi yıldan fazla zamandır esaret altında bulunuyor. Bunların içinde 16 kişinin esaret süresi ise 25 yılı geçti. Onların en kıdemli olanları da Kerim ve Mâhir Yunus isimli iki esir.

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirler içinde ömür boyu hapse mahkûm edilmiş olanların sayısı 480’i buluyor.

Bayan esirlerin sayısı 24’ü bulurken, Filistin parlamentosu üyesi milletvekili esirlerin sayısı da sekiz.

Haklarında herhangi bir dava dosyası açılmadan, dolayısıyla yasal bir gerekçeye dayanılmaksızın hapiste tutulan esirlerin sayısı ise 484’ü buluyor.

Ergenlik yaşına ulaşmamış veya hukuki olarak çocukluk yaşında olanların sayısı 250.

Filistinli Esirler ve Özgürleştirilenler İşleri Kurulu’nun raporunda 2014 yılının Filistin halkı açısından bir felaket yılı olduğuna dikkat çekilerek bu yılın ikinci yarısında işgal rejimi tarafından en geniş çaplı tutuklama gerçekleştirildiği dile getirildi. Raporda, 2014’ün ikinci yarısındaki tutuklama sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre %56 oranında arttığı ifade edildi. Rapora göre 2014’te sürdürülen tutuklama kampanyasında esir edilenlerin %78’ini de çocuklar ve gençler oluşturuyor.

Raporda esirlerin evlerinden alınırken, hapse götürme esnasında ve işgal zindanlarında işkenceye ve çok çirkin muamelelere maruz kaldıkları dile getirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.