General Dehgan: ABD’nin saldırıları yanıtsız kalmayacak

  • 12 Nisan 2017
  • 1.208 kez görüntülendi.
General Dehgan: ABD’nin saldırıları yanıtsız kalmayacak

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, ABD’lilerin Suriye’ye saldırmaya devam etmelerinin yanıtsız kalmayacağını bilmeleri gerektiğini bildirdi.

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu arasında gerçekleşen telefon bağlantısında, Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınıp teröristlere ağır darbeler vurmak konusunda daha fazla işbirliği yapılacağına vurgu yapıldı.

ABD’nin Suriye’deki işgalci tavrına değinen General Dehgan, “Bağımsız bir ülkeye saldırı olmasının yanısıra tüm uluslararası hukukua da aykırı olan bu girişim, yenilgiye uğrayan teröristleri yeniden takviye etmek için yapılmıştır” değerlendirmelerinde bulundu.

Savunma Bakanı, ABD’nin bölgedeki başarısızlığını telafi etmek için tehlikeli bir senaryoyu uygulamaya çalıştığına işaret ederek şöyle dedi: Bu saldırı vasıtasıyla ABD’nin yeni yöneticileri, dürüst olmadıklarını ispatlamış oldular ve şimdi de seçim kampanyalarında verdikleri tüm sözlerine karşı teröristleri bombalamak yerine Suriyelileri hedef alıyorlar.

General Dehgan ayrıca, “Teröristler artık yaptıkları cinayetleri sürdüremeyeceklerinin farkına varmalılar. ABD’liler ise bu tür uygulamalara devam etmelerinin yanıtsız kalmayacağını bilmeleri lazım” şeklinde konuştu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da bu görüşmede, İran Savunma Bakanı’nın teröre karşı Suriye ordusuyla halk güçlerinin takviye edilmesi yönündeki söylediklerini onaylayarak şu açıklamalarda bulundu: Rusya, siyasi ve askeri alanlarda sahip olduğu tüm kapasitesini kullanarak teröristlere daha ağır darbeler vurma konusunda kararlıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.