Amerika’lı uzman: Hariri’nin istifası, Suudi- Siyonist komplodur

  • 12 Kasım 2017
  • 1.231 kez görüntülendi.
Amerika’lı uzman: Hariri’nin istifası, Suudi- Siyonist komplodur

Amerika’lı siyasi analist Stephan Landman, Saad Hariri’nin Lübnan başbakanlık görevinden istifa etmesinin Lübnan’ı istikrarsızlığa sürüklemek amacıyla Suudi Arabistan, Siyonist rejim ve Amerika’nın dikte ettiği komplonun bir parçası olduğunu ifade etti.

Tesnim haber ajansına demeç veren Landman, Hariri’nin istifasının Suudi Arabistan ve Siyonist rejimin İran ve Lübnan karşıtı komplolarının bir parçası olduğuna dikkat çekerek, büyük ihtimalle Washington’un söz konusu komploda rolü bulunduğunu söyledi.

Landman, Hariri’nin beklenmedik istifasına dair değerlendirmesinin devamında şöyle dedi: Ben Hariri’nin istifasının perde arkasında Suudi Arabistan olduğu kanaatindeyim ve bu istifa ile ilgili ileri sürülen gerekçeler anlamsızdır. Söz konusu girişimin bir bölümü Arabistan ve Suud rejiminin bölgeyi istikrarsızlığa sürükleme politikalarıyla ilgilidir ve diğer bölümü ise Hariri’nin Arabistan’daki inşaat firmasıyla ilgilidir. Petrol fiyatlarının yüksek olduğu dönemde söz konusu firmalar yoğun kar elde ediyordu. Ancak şu anda böyle değildir ve Hariri, Suudi bankalara 3.5 dolar borçludur ve bu borçları ödemesi gerekiyor. Bu ise Hariri’nin istifa nedenlerinden bir diğeri olabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.