ABD ve İsrail, Suriye’de istikrarsızlık kaynağı

  • 15 Şubat 2018
  • 954 kez görüntülendi.
ABD ve İsrail, Suriye’de istikrarsızlık kaynağı

Suriye hava savunma sistemi tarafında İsrail’e ait F-16 savaş uçağının düşürülmesi üzerinden yaklaşık bir hafta sonra Amerika yetkilileri, İran İslam Cumhuriyeti’nin Suriye’deki varlığının bölgede istikrarsızlık kaynağı olduğunu ileri sürdüler.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson dün Amman’da Ürdün Dışişleri Bakanı ile düzenlediği ortak basın toplantısında ve ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley de Suriye konulu Güvenlik Konseyi toplantısında İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde açıklamalarda bulunarak, İran’ın Suriye’deki istikrarsızlığın kaynağı olduğunu ve bu ülkeden güçlerini çekmesi gerektiğini ifade ettiler.

10 Şubat 2018 tarihinde işgal altındaki Golan bölgesinde İsrail’in savaş uçağının düşürülmesi, Suriye’de denklemleri değiştirdi. Ayrıca Siyonistler ve destekçileri için Suriyeli’lerin mevzilerini tek taraflı saldırı döneminin sona erdiği ve her türlü etkiye Suriye’nin tepkisinin sert ve kesin olacağı mesajını gönderdi.

İsraillilerin Suriye’ye sıklıkla düzenlediği saldırılar ve IŞİD’le mücadele bahanesiyle Suriye’de bulunan ve Suriyeli Kürtler’e destek veren ABD belirsiz rolü, Suriye ve bölgedeki istikrarsızlık kaynağı sayılıyor.

Amerikalılar’ın Suriye’deki yasa dışı varlığı ve Siyonistler’in girişimlerine desteği, teröristlerin ayakta kalmasına sebebiyet vermiştir.

Ancak İran İslam Cumhuriyeti, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın yasal yönetiminin resmi talebi üzerine bu ülkede bulunuyor ve teröristlerle ile savaş halindedir.

Oysa ABD’nin Suriye’deki varlığı işgal sayılıyor. Teröristlerle mücadele bahanesiyle koalisyon kuran ABD’nin Suriye’de izlediği politika muğlaklığını koruyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.