İşgalci İsrail Suriye’nin güneyindeki Doğu Samdaniyah Köyü’ne baskın düzenledi
Beş askeri araçtan oluşan bir İsrail devriyesi, Cuma günü Suriye’nin güneyindeki Kuneytra kırsalındaki Doğu Samdaniye köyüne doğru ilerledi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail güçlerinin köyde geçici bir kontrol noktası kurduğunu ve yaklaşık otuz dakika sonra geri çekilmeden önce birkaç ev ve yoldan geçen kişiyi aradığını bildirdi.
Gözlemevi, bu eylemin, ateş açma, orman ağaçlarını sökme ve çiftçilerin topraklarına erişimini engelleme gibi bölgeye yönelik tekrarlanan bir dizi İsrail saldırısının parçası olduğunu ekledi.
Cuma günü erken saatlerde, üç askeri araç ve iki tanktan oluşan yeni bir İsrail askeri devriyesi, Doğu Zübeyde köyüne girdi ve Kuneytra’nın merkezindeki Batı Zübeyde’ye doğru ilerledi. İki tank, çevredeki ormanlık alanlarda konuşlandırıldı. Bu hareketler, ülkenin güney bölgesinde devam eden İsrail faaliyetleri sırasında meydana geliyor.
