Zarif, Münih Güvenlik Konferansın’da konuştu

  • 13 Şubat 2016
  • 801 kez görüntülendi.
Zarif, Münih Güvenlik Konferansın’da konuştu
İran dışişleri bakanı, etnik ayrımcılık ve radikalizmin bölge ve dünya için en büyük tehdit olduğunu bildirdi.

Dün Cuma günü Almanya’nın Münih Güvenlik Konferansında bir konuşma yapan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ortadoğu bölgesinde terör örgütlerinin oluşturduğu tehdide temasla, tüm bölge ülkelerinin ortak tehditlerle karşı karşıya bulunduklarını, terörizmin batılı ülkeler de dahil tüm dünyayı tehdit ettiğini söyledi.

Bölgesel meselelerin çözümünün model değişmesi ve gerçeklerin dikkate alınmasıyla mümkün olabileceğini ve halı hazırda bölge ve tüm dünyanın terörizm gibi bir gerçekle yüzyüze bulunduğunu ve tüm ülkelerin bu uğursuz olaya karşı mücadele için yakın işbirliği ve dayanışma içinde bulunmaları gerektiğini belirten Zarif, konuşmasının bir bölümünde de Fars Körfezinin Jeostratejik önemini hatırlatarak, uygarlıklar arasındaki diyalog ve işbirliklerinin yeni değişimlere neden olacağını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Münih Güvenlik Zirvesinin Suriye halkının acılarının çözümü için mantıklı bir yol bulmasını umduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ‘’Umarım Münih müzakereleri yıllarca vehimleriyle Suriye halkının acı çekmesine sebep olan ülkelerin mantıklı gerçekleri kabullenmesi ile mantıklı bir çözüm yolu bulunmasına sebep olur. Umarın bu insani facianın bitmesi için bir yol buluruz’’ dedi.

Arabistan’ın İran karşısındaki tutumunu da eleştiren Zarif, Arabistan’ın İran karşısında yanlış bir tutum takındığını ve İran’ın bölgesel ve uluslararası görüşmelerden dışlamaya çalıştığını söyledi.

İran’ın nükleer programlarının tamamen barış amaçlı olduğunu ve İran’ın nükleer faaliyetlerinin UAEA uzmanlarınca da yakından izlenerek teyid edildiğini belirten İran dışişleri bakanı, İran ile dünya güçleri arasındaki nükleer anlaşmanın İran ile Amerika arasındaki güvensizlik duvarının yıkılması için bir fırsat olduğunu ve Amerika’nın da bu konuda kendi iyi niyetini göstermesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.