Abbas, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin Ödeneğini Kesti

  • 14 Nisan 2016
  • 891 kez görüntülendi.
Abbas, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin Ödeneğini Kesti

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Filistin Ulusal Fonu’ndan örgüte tahsis edilen aylık ödeneğin Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Abbas’ın direktifiyle kesildiğini açıkladı.

Mahmud Abbas, yaklaşık bir hafta önce aldığı benzer bir kararla Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne Filistin Ulusal Fonu’ndan tahsis edilen ödeneğin durdurulmasını emretmiş ve Abbas’ın bu kararı FHKC’ye yapılmış siyasi şantaj olarak yorumlanmıştı.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Siyasi Birimi sözcüsü bugün (14 Nisan Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın keyfi ve temelden yanlış olduğunu söyledi.

Kararın gruplar arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceğini ve dikkatleri Filistin halkını bekleyen tehlikelerden başka yöne çekeceğini belirten sözcü, Filistin Yönetimi Başkanı’nı aldığı yanlış karardan dönmeye davet etti.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi sözcüsü, Filistin Ulusal Fonu’ndan Filistin Kurtuluş Örgütü çatısı altındaki gruplara ayrılan ödeneklerin Filistin Ulusal Konseyi kararıyla kazanılmış bir hak olduğunu ve hiç kimsenin sadakası olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.