Abbas Güçleri, 5 Hamas Mensubunu Daha Tutukladı

  • 26 Haziran 2015
  • 767 kez görüntülendi.
Abbas Güçleri, 5 Hamas Mensubunu Daha Tutukladı

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka bölgesinde beş mensubunun Özerk Yönetim güvenlik organları tarafından tamamen siyasi sebeplerle tutuklanmasına tepki gösterdi. Özerk Yönetim güvenlik organlarının 7 Hamas mensubunu da sorgulama amacıyla polis ve istihbarat merkezlerine çağırdığı haber verildi.

Hamas tarafından bugün (26 Haziran Cuma) yapılan açıklamada Özerk Yönetim’e bağlı güvenlik organlarının son iki gün içinde Nablus’ta özgürleştirilmiş eski esirlerden Mücahid El-Kutub’u, yine Nablus’ta mühendis Fethi Enver Muna’yı, Cemmain beldesinde 70 yaşındaki Faik Hasan El-Hacc’ı, El-Halil’de özgürleştirilmiş eski esirlerden İbrahim En-Nettah’ı ve Ramallah’ta da yine özgürleştirilmiş eski esirlerden ve daha önce işgalcilerin saldırılarında bir gözünü kaybetmiş olan Musa Eş-Şev’ani’yi göz altına aldığı ifade edildi.

Açıklamada Özerk Yönetim güvenlik teşkilatlarının daha önce yine siyasi sebeplerle gözaltına alınmış İslâmi direniş mensubu bazı kişilerin tutukluluk sürelerinin de uzatıldığı ayrıca yedi kişinin sorgulama merkezlerine çağrıldıkları ifade edildi.

Hamas’ın açıklamasında bütün bu tutuklamalara tepki gösterilerek, Özerk Yönetim hapishanelerinde tutulan bütün siyasi tutukluların serbest bırakılması istendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.