Abbas Yönetimi, Filistinli Gençleri İsrail’e Karşı Geldikleri İçin Yargılıyor

  • 08 Ocak 2016
  • 796 kez görüntülendi.
Abbas Yönetimi, Filistinli Gençleri İsrail’e Karşı Geldikleri İçin Yargılıyor

Güvenilir kaynakların verdiği bilgiye göre, Batı Yaka’yı elinde bulunduran ve Siyonist işgal rejiminin gönüllü bir temsilcisi gibi davranan Filistin Yönetimi’ne bağlı mahkemeler Filistinli gençleri işgale karşı sürdürülen Kudüs İntifadası’na iştirak etmek, işgal askerlerini bıçaklamak suçlamasıyla yargılıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan kaynaklar, Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik ve istihbarat biriminin Batı Yaka’nın birçok şehir ve beldesinde Kudüs İntifadası’na iştirak ettikleri, işgale karı direniş gösterdikleri, işgal güçleriyle Siyonist yerleşimcilere yönelik eylem niyetinde oldukları iddiasıyla genç ve çocuklara yönelik tutuklamalarını artırdıklarını söylediler.

Medyadan uzak sürdürülen baskın ve tutuklamalarda gençlerin “silah bulundurmak, bıçaklı eylemlere hazırlık yapmak ve plan yapmak, patlayıcı hazırlamak, işgale karşı hücre oluşturmak” gibi direnişle ilgili suçlamaların yöneltildiğini ifade ettiler.

Tutuklananların çoğunun 16-25 yaş arası çocuk ve genç yaşta olduklarını hatırlatan kaynaklar, mahkemelere çıkarılan bazı gençlere aynı çerçevede iddianame hazırlandığını kaydettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.