Abbas Yönetimi Zindanında Bulunan Üniversite Öğrencisi Ağır İşkence Görüyor

  • 28 Kasım 2015
  • 1.026 kez görüntülendi.
Abbas Yönetimi Zindanında Bulunan Üniversite Öğrencisi Ağır İşkence Görüyor

İngiltere’de faaliyet gösteren İnsan Hakları Örgütü, 29 Aralık 1993 doğumlu Abdüsselam Memun Ahmed Necm’in bulunduğu Nablus’taki Cuneyd zindanında Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik güçlerinin ağır işkencelerine maruz kaldığını belirtti.

İnsan Hakları Örgütü yaptığı açıklamada, Cenin’in Siris beldesinden olan Necm’in En-Necah Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi olduğunu, 19 Kasım 2015 tarihinde üniversitenin önünden kaçırıldığını hatırlattı.

Açıklamada, zindanın içinden kendilerine ulaşan bilgiye göre Necm’in tutuklandığı tarihten beri ağır işkencelere maruz kaldığı, sopa ve sandalyelerle dayak yediği, birkaç kez sopa ve sandalyenin vücudunda kırıldığı ifade edildi.

Daha önce de defalarca tutuklanıp serbest bırakılan Necm, sendikal çalışmaları üzerine tutuklandı.

Necm siyasi görüşleri nedeniyle tutuklanıp işkence gören ilk öğrenci değil. Daha önce de aynı gerekçelerle yine öğrenciler tutuklanmış ve ağır işkenceler görmüştü.

İnsan Hakları Örgütü yayınladığı açıklama, Abbas yönetimine bağlı güçlerin siyasi tutuklamalarda ısrar etmesini ve Filistin halkına karşı her türlü zulmü reva gören işgal güçleriyle işbirliğe giderek Filistin halkını sindirmeye yönelik çaba içinde olmasını şiddetle kınadıklarını belirterek, Necm’in hayatından Abbas’ın doğrudan sorumlu olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.