ABD: Afganistan’da askeri güç bulundurmaya devam edeceğiz

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.693 kez görüntülendi.
ABD: Afganistan’da askeri güç bulundurmaya devam edeceğiz

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, Afganistan cumhurbaşkanıyla gerçekleştirdiği basın toplantısında ‘Taliban grubu, Amerikan güçlerinin Afganistan’dan çıkmasını beklemesin’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Afganistan’ın başkenti Kabil’e daha önceden haber vermeksizin sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Pompeo’yu Devlet Başkanlığı Sarayı’nda kabul etti.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Gani, ülkesindeki barış sürecini hep birlikte desteklediklerini ve bunun sonucunun iyiye gittiğini söyledi. Gani, Afganistan’a barışın gelmesi için İslam ülkelerinin önemli rol oynayacağını da vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da ABD olarak Afganistan’daki barış sürecini desteklediklerini ve umutlu olduklarını kaydetti.

Taliban’ın savaşla bir yere varamayacağını anladığını ifade eden Pompeo, ”Taliban bizim Afganistan’dan çekilmemizi beklemesin” dedi.

ABD’li bakanın bu açıklaması, Taliban hareketinin, Afganistan’daki barış sürecine katılmak için Amerikan güçlerinin çıkması gerektiğine dair şartını bildirmesinin ardından gelmesi’ zamanla açısından dikkat çekti.

Bilindiği gibi Amerika, 2001 yılında terörizm ve uyuşturucu madde ile mücadele bahanesiyle Afganistan’a saldırmış ve o tarihten bu yana Afganistan’da güvenlik sağlanamadığı gibi güvenlik durumu ve uyuşturucu madde kaçakçılığı ve üretimi daha da artmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.