ABD, İran aleyhinde insan hakları iddiasında bulunamaz

  • 06 Mart 2017
  • 1.318 kez görüntülendi.
ABD, İran aleyhinde insan hakları iddiasında bulunamaz

İran Yargı Erki Başkanı, doğrudan ve dolaylı olarak dünyada insan haklarına karşı türlü cinayetler işleyen Amerikalıların, İran aleyhinde insan hakları iddiasında bulunma hakkına sahip olmadığını belirtti.

İran Yargı Erki Başkanı Ayetullah “Sadık Amuli Laricani” bugün üst düzey yargı yetkilileriyle yaptığı görüşmede, Amerika’nın İran aleyhindeki insan hakları iddialarını sıradan bir girişim olarak niteledi, ABD’nin Vietnam, Filistin, Irak, Afganistan, Yemen ve dünyanın diğer noktalarında insan haklarına karşı türlü cinayetler işlediğini kaydetti.

Amuli Laricani, ABD’nin İran aleyhindeki insan hakları raporlarının terör örgütü münafıkların yalan haberlerine dayalı olduğunu vurguladı.

İran Yargı Erki Başkanı ayrıca ABD’nin İran aleyhindeki iddialarının değersiz olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin bunu karşılıksız bırakmayacağını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı yıllık raporunda, her yılda olduğu gibi bu yıl da cumhurbaşkanlığı seçimleri konusu başta olmak üzere İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde temelsiz iddialarda bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.