ABD İran’a petrol yaptırımından geri adım atıyor

  • 06 Ekim 2018
  • 1.797 kez görüntülendi.
ABD İran’a petrol yaptırımından geri adım atıyor

Amerikalı bbir yetkili, Washington yönetimi İran petrolüne dayatmak istediği yaptırımların konusunda bazı muafiyetleri incelediğini açıkladı.

Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkili Cuma günü Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Amerika yönetiminde bu bağlamda ciddi müzakerelerin yürütüldüğünü, müzakerelerde İran’dan ham petrol ithal eden ülkelere bazı muafiyetlerin tanınması ile ilgili olduğunu belirtti.

Rueters haber ajansı bu konunun detaylarına değinmezken, iki güvenilir kaynaktan naklen Hindistan yönetimi ABD yaptırımlarına rağmen Kasım ayından sonra İran’dan ham petrol ithalatına davem edeceğini yazdı. Söz konusu kaynaklar Hindistan dünyanın petrol ithal eden üçüncü büyük ülkesi olduğunu ve ABD yaptırımlarından sonra bile İran’dan petrol alımına devam edeceğini belirttiler.

Konu hakkında Reuters haber ajansına konuşan güvenilir bir kaynak, Hindistan rafinerileri Kasım ayı için İran’dan 9 milyon varil ham petrol satın almak üzere siparişte bulunduklarını belirtti.

Amerika Başkanı Donald Trump bundan önce Kasım ayında dayatacağı yaptırımlarla İran’ın petrol satışını sıfır seviyesine indireceğini iddia etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.