ABD İran’ın FATF’ın kara listesine alınmasını memnuniyetle karşıladı

  • 22 Şubat 2020
  • 1.311 kez görüntülendi.
ABD İran’ın FATF’ın kara listesine alınmasını memnuniyetle karşıladı

Amerikan dışişleri bakanlığı İran’ın FATF’ın kara listesine alınmasının memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

ABD dışişleri bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus, konuyla ilgili dün gece yaptığı açıklamada, FATF’ın İran İslam Cumhuriyetini kara listeye almasının olumlu bir gelişme olduğunu bildirdi.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, İran’ın FATF kara listesinde yer alınmasının siyasi bir eylem olduğunu söyledi.

Musevi yaptığı açıklamada kara para aklama ve terörizme mali destek iddiaların hiçbir zaman İran’la irtibatlandırılamayacağını öyledi.

Musevi yaptığı açıklamada, İran’ın iki seneden beri kara para aklama ve terörizme mali destek kanunlarının tamamını uyguladığını belirterek, ‘’Uluslararası araçların meziyetleri olduğu gibi noksan kısımlarının  da olduğunu ve tüm bu çabalara rağmen İran’ın kara listeye alınması gerçekleşmiştir.‘’ dedi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücü (FATF), terörizmin finansmanı ve kara para aklama konusundaki mali reformları tamamlamadığı iddiasıyla İran’ı gri listeden kara listeye aldığını duyurdu.

FAFT’tan yapılan açıklamada, İran’ın, finans sistemindeki stratejik açıkları gidermek üzere Haziran 2016’da uygulamayı taahhüt ettiği reformları içeren eylem planını yerine getirmediğinden, “Önlem Çağrısı Gerektiren Yüksek Riskli Yetki Sahası” statüsüne alındığı belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.