ABD, Müslüman ülkelere karşı DEAŞ’ı oluşturdu

  • 30 Ağustos 2017
  • 1.197 kez görüntülendi.
ABD, Müslüman ülkelere karşı DEAŞ’ı oluşturdu

ABD’nin Müslüman ülkelerin kendi kaynaklarını kullanarak terör örgütü DEAŞ’ı oluşturduğunu bildiren İran Ordusu Komutan Vekili, düşmanların İslam dünyasını güçsüzleştirmeye çalıştığını açıkladı.

28. Ordu Üniversitesi yeni eğitim dönemine başlama töreninde konuşan İran Ordusu Komutan Vekili Tüğgeneral Ahmedrıza Purdestan, “ABD’nin İslam İnkılabı’na karşı düşmanlığıyla Saddam’ı İran’a yönelik 8 yıllık bir savaşı dayatmaya tahrik etmesi, İnkılap’ın diğer ülkelere gelişerek Şii ve Sünni mezhepleri arasında birlik ve dayanışma kurma işlevini engellemekti” ifadelerinde bulundu.

General Purdestan sözlerini şöyle sürdürdü: Amerikalılar, İslam İnkılabı ardından Afganistan ile Irak’a gerçekleştirdikleri saldırılar başta olmak üzere çeşitli yollarla İran’a girmeye çalıştılar, fakat her seferinde ülkemizin engelleyici gücüyle yüz yüze geldiler.

İran Ordusu Komutan Vekili, düşmanın İslam dünyasını güçsüzleştirmek için uyguladığı bir diğer yöntemin ise iç savaş oluşturmayla bölgedeki ülkeleri parçalama politikası olduğunu belirterek, “ABD, terör örgütü DEAŞ’ı oluşturup Müslüman ülkelerin kendi kaynaklarından yararlanarak İslam dünyasının güçlenmesini engellemeye çalışıyor. Ambargo uygulama ile kültürel saldırılar, düşmanın bu yönde kullandığı taktikler arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi’nin beyanatına atıfta bulunan General Purdestan, son olarak şöyle dedi: Ülkede oluşan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeniz lazım, zira günümüzüyle gelecekteki savaşlar, bilgi temelli savaşlardır ve bilimsel konularda önde olan ülkeler bu çatışmaların son galibi olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.