ABD Tel Aviv Eski Büyükelçisi: İsrail İle Hamas Arasında Yeni Bir Savaş An Meselesi

  • 01 Nisan 2017
  • 1.109 kez görüntülendi.
ABD Tel Aviv Eski Büyükelçisi: İsrail İle Hamas Arasında Yeni Bir Savaş An Meselesi

ABD’nin Tel Aviv eski büyükelçisi Daniel B. Shapiro, İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile İsrail arasında yeni bir savaşın çok yakın olduğunu söyledi.

Bloomberg dergisinde yayınlanan makalesinde Gazze’ye değinen Shapiro, Gazze sınırındaki dikenli teller çevresinde meydana gelebilecek bir çatışmanın ya da selefi akımların sivilleri hedef alan bir füze atışının savaşa neden olabileceğini ifade etti.

Obama’nın ikinci başkanlığı döneminde Tel Aviv’de büyükelçi olarak görev yapan Shapiro, çalıştığı dönemde her iki yılda bir Gazze sorunuyla karşılaştıklarını, yeni bir savaş için dahi olmaya gerek olmadığını, buradaki savaşın mevsimler gibi tekrarladığını, çalıştığı dönemde Gazze gibi çözülmesi zor büyük bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.

Rutin bir hal alan Gazze savaşlarının yeniden başlama işaretleri vermesinin üzüntü verici olduğunu belirten Amerikalı diplomat, selefi bazı örgütlerin İsrail’e füze atmalarına Hamas’ın göz yumduğunu veya engellemekte güçlük çektiğini iddia etti.

Amerikalı diplomatın Gazze’deki durumu değerlendirirken işgal rejiminin bakış açısıyla meseleye baktığı gözden kaçmıyor. İşgalcinin baskılarını, suikastlarını, hava saldırılarını, balıkçılara saldırmasını, Kudüs ve Batı Yaka’da sokak ortasında gençleri infaz etmesini, Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa baskınlarını, Filistinlilerin evlerini ve araçlarını kundaklamalarını, camilere saldırmalarını görmüyor ama buna karşılık Hamas’ın bilgisi dışında şuradan veya buradan işgal rejimine atılan füzeler, Hamas’ın halkını korumak için yaptığı çalışmalar, tünel kazması, askeri gücünü artırması üzerinde duruyor. Cellatla kurbanı birbirine karıştırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.