ABD Temsilciler Meclisi başkanı da İran’daki isyancıları destekledi

  • 25 Kasım 2019
  • 799 kez görüntülendi.
ABD Temsilciler Meclisi başkanı da İran’daki isyancıları destekledi

ABD Temsilciler Meclisi başkanı Nancy Pelosi, de dün İran’daki isyancılara destek verdi.

ABD Temsilciler Meclisi başkanı Nancy Pelosi, beyan özgürlüğünü desteklemek bahanesiyle,tüm İran halkının isteklerini bildirmelerine izin verilmesi gerektiğini bildirdi.

Son zamanlarda başta Trump ve Pompeo olmak üzere Amerikalı yetkililerin İran’a yönelik müdahaleci  açıklamaları devam ederken sözkonusu kişiler İran halkına karşı en ağır yaptırımları uygulamaya geçirdiklerini gözardı edercesine şimdi küstahça ve münafıkça İran halkının yanında olduklarını iddia etmekteler.

Amerikan yönetimi,  İran’a yönelik yaptırımları doğrultusunda İran’a ilaç ve gıda ürünlerinin girmesine engel olurken, bu  yolla yaşanacak sorunlar kanalıyla halk ile İslam nizamı arasını açmayı  hedefliyor.

Bu arada İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif,  geçen pazartesi günü yaptığı açıklamada, Amerika başta olmak üzere batılı devletlerinin İran halkına yönelik göstermelik desteklerinin küstahça bir tutum olduğunu  zira bu rejimlerin İran halkına başta ilaç ve gıda ürünleri olmak üzere iktisadi terörizm uyguladıklarını söyledi.

Zarif, Amerikalı yetkililerin her şeyden önce İran halkına yönelik cinayetler ve terör girişimlerinden dolayı cevap vermesi gerektiğini bildirdi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.