ABD ve Arabistan dışişleri bakanlarından ortak basın toplantısı

  • 21 Mayıs 2017
  • 1.129 kez görüntülendi.
ABD ve Arabistan dışişleri bakanlarından ortak basın toplantısı

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Suudi Arabistan’da bu ülkenin dışişleri bakanı Adil El-Cubeyr ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında İranofobi ve İran aleyhindeki asılsız iddialar tekrarlandı.

Adil El’Cubeyr, Trump’ın Arabistan’a ziyaretini iki ülke arasında ilişkilerde tarihi yeni bir dönüm noktası olarak nitelerken, Arabistan ve Amerika’nın, İran’ın bölgedeki yayılmacı siyasetlerini önlemek için ortak işbirliğini geliştirmeleri gerektiğini iddia etti.

Suudi rejimi dışişleri bakanı, Amerika ve Arabistan’ın, İran’ı, nükleer anlaşmayı tam olarak yerine getirmesi için ve sözde teröre verdiği destekten el çekmeye mecbur edeceğini iddia etti.

Amerikan dışişleri bakanı Tillerson da, iki ülke arasında imzalanan yüz milyarlarca dolarlık silah anlaşmasına temasla, bu anlaşmanın Arabistan ve Fars Körfezi bölgesinin güvenliğinin artmasına ve İran’ın nüfuzunu önlemeye vesile olacağını iddia etti.

Amerikalı bakan iddiasının devamında, iki ülkenin İran’ın bölgeye ihraç ettiği aşırıcılığa karşı mücadele ettiklerini bildirdi.

Amerika ve Suudi rejimi dışişleri bakanlarının bu iddiaları, iki ülkenin Irak, Suriye, Yemen gibi bölge ülkelerinde kan döktükleri ve bölgeyi sultaları altına aldıkları bir zamanda yapılıyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr, ülkesi ile ABD arasında varılan anlaşmaların toplam tutarının 380 milyar dolara ulaştığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.