ABD’de binlerce kişilik karşıt gruplar karşı karşıya geldi

  • 20 Ağustos 2017
  • 1.073 kez görüntülendi.
ABD’de binlerce kişilik karşıt gruplar karşı karşıya geldi

Boston’daki ırkçılık karşıtları, “beyaz Amerikalıların üstünlüğünü savunan” aşırı sağcı grupların bir haftaya yakın süredir hazırlandıkları “İfade Özgürlüğü Mitingi”ne karşı düzenledikleri eylemde, karşıt gruba ezici bir üstünlük sağlayarak, mitingi gölgede bıraktı.

Az sayıdaki “İfade Özgürlüğü Mitingi” katılımcıları, ırkçılık karşıtlarının ezici çoğunluğun ve attıkları sloganların ardından mitinglerini erken sonlandırdı.

Karşıt gösteride, “Siyahilerin Hayatları Önemlidir” (Black Lives Matter) Hareketinin öncülük ettiği 15 binden fazla eylemci ırkçılık karşıtı sloganlar atarak, şehir merkezine yürüdü.

Şehir merkezindeki miting alanında iki grup arasında zaman zaman gergin anlar yaşansa da Charlottesville’deki ırkçı saldırı benzeri bir olay olmadan eylem sona erdirildi.

Geçen hafta Charlottesville’de neo-Nazi ve beyaz Amerikalıların üstünlüğünü savunan gruplarla yaşanan kanlı olayların ardından, Boston polisi sıkı güvenlik önlemleri aldı. Boston Emniyet Müdürü William Evans olaylarda iki zıt grubu ayrı tutabilmek için 500 polis memurunun görevlendirildiğini bildirdi.

Bu arada, Boston’daki mitingi düzenleyen Boston İfade Özgürlüğü Koalisyonu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Charlottesville’de gösteri düzenleyen “KKK ve Neonazi” gibi ırkçı gruplarla hiçbir bağları olmadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.