ABD’de Gerçekleşen Kilise Saldırısının Faili Bulundu

  • 19 Haziran 2015
  • 715 kez görüntülendi.
ABD’de Gerçekleşen Kilise Saldırısının Faili Bulundu

ABD’de geçtiğimiz günlerde 9 kişinin ölümüne sebep olan Kilise saldırısının faili bulundu.

FBI Güney Carolina’ya bağlı Charleston’da Emanuel Afrikan Methodist Episkopal Kilisesi’ne düzenlenen ve 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının failinin 21 yaşındaki beyaz Amerikalı Dylaan S. R. olduğu açıklandı.

Charleston Emniyet Müdürü Gregory Mullen düzenlediği basın toplantısında, Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi’nde yapılan dua sırasında 9 kişinin ölümüne neden olan Amerikalı zanlı Dylann Roof’un, saldırının yapıldığı yerin yaklaşık 400 km uzağında olaydan yaklaşık 12 saat sonra Kuzey Carolina’nın Shelby kasabasında gözaltına alındığını duyurdu.

Güney Carolina’da Lexington’a kayıtlı olduğu belirtilen 21 yaşındaki Roof’un olayda doğum günü hediyesi olarak aldığı 45 kalibrelik tabanca kullandığı bildirildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD’de bir kiliseye düzenlenen saldırının “ırkçı bir saldırı” olduğunun anlaşıldığını belirterek, saldırıyı şiddetle kınadı.

Ban, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Carolina eyaletinin Charleston kentinde daha çok Afrika kökenli Amerikalıların gittiği tarihi kiliseye düzenlenen saldırının “ırkçı güdülerle” işlendiğinin görüldüğünü belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini sunan ve mağdurlarla dayanışma içinde olduğunu ifade eden Ban, bu “nefret dolu saldırıyı” kınayarak failinin bir an önce yargı önüne çıkarılmasını umduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.