ABD’de işçi sendikaları Trump aleyhinde protesto gösterisine hazırlanıyor

  • 22 Mart 2017
  • 1.030 kez görüntülendi.
ABD’de işçi sendikaları Trump aleyhinde protesto gösterisine hazırlanıyor

Amerikan başkanı Donald Trump’ın iktisadi alandaki siyasetleri tepki almaya devam ederken Amerika’da işçi sendikaları, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları, mayıs ayının başında Dünya İşçi Günü’nde Trump’a karşı gösteri düzenleyecekler.

Öğretmen ve işçi sendikaları, gösteriye yüzbinlerce kişinin katılacağını bildirirlerken, Amerikan başkanından işçiler ve öğretmenlerle ilgili siyasetlerini  gözden geçirmelerini istedi.

Öğretmenler, Trump yönetiminin okullar ve eğitimle ilgili bütçeyi azaltacağını bildirmesinin  kabul edilemez olduğunu bildirirken diğer taraftan Trump’ın, Obama döneminde  milyonlarca kişinin sağlık sigortasına kavuşturulmasına yönelik siyasetleri doğrultusunda yakın bir zamanda o kesimin sağlık sigortalarının iptal edilmesine dair çalışma başlattıklarına dair haberlerin yayınlanması da Amerikan toplumunda Trump aleyhine tepkilerin her geçen gün daha da artmasına neden oluyor.

Uzmanlar, Trump’ın siyasetlerinin Amerika’da dar gelirli kesimi ciddi olarak etkilediğini ve bu gidişatın Amerikan toplumunda  patlamaya neden olacağı uyarısında bulunmaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.