ABD’deki Protestolar Gerçekleri Ortaya Çıkardı

  • 01 Haziran 2020
  • 1.109 kez görüntülendi.
ABD’deki Protestolar Gerçekleri Ortaya Çıkardı
 Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü ABD’deki gelişmelere değinerek, bu ülkedeki protestoların pek çok gerçeği ortaya çıkardığını belirtti.
Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, Amerika’daki gelişmeleri değerlendirdi.
Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Kapsamlı protestolar, Amerika rejiminin ırkçılığına ve vahşetine tepki olarak, zayıf ve yetersiz demokrasisi olan bu rejimi sarmıştır.
Bu protesto hareketi, Amerika’nın gerçeğini ve bu ülkenin asla özgürlükler ülkesi olmadığını ve katil üreten ırkçı rejim hâkim olduğu sürece de özgürlükler ülkesi olamayacağını ortaya koymuştur.’
Hatırlatmak gerekir ki, George Floyd’un Amerika polisinin dizleri altında ölmesi, Amerika halkının ırkçılık karşıtı duygularının aniden bir yanardağ gibi patlaması ve Corona krizi içindeki Amerika Birleşik Devletleri’ne meydan okuması için yeterli oldu.
Beyaz bir polis memurunun siyahi bir Amerikalı vatandaş olan George Floyd’u dizlerinin altında öldürülmesi üzerine Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde salı günü başlayan protestolar şimdi ABD’nin çeşitli şehirlerine ve eyaletlerine yayıldı, öyle ki bazı yetkililer protestoların alevini söndürmek için istifa etmek zorunda kaldı ve en az 25 şehirde sıkıyönetim ilan edildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.