ABD’deki Siyahi Öfke Giderek Büyüyor

  • 10 Temmuz 2016
  • 763 kez görüntülendi.
ABD’deki Siyahi Öfke Giderek Büyüyor

ABD’de geçen hafta içi Salı günü Alton Sterling, Çarşamba günü de Philando Castile adlı siyahî gençlerin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar ülkenin dört bir yanına yayılıyor.

ABD medyasının ‘iç savaş’ olarak nitelediği kanlı olaylara da neden olan protestolar Cuma günü 10’dan fazla eyalete yayıldı. Atlanta, California, Arkansas, Georgia, New York, Washington ve Louisiana başta olmak üzere 10’dan fazla eyalette göstericiler, “Siyahların hayatı önemlidir” (Black Lives Matter) sloganları atarak ve “ismimi sosyal medya hesaplarında görmek istemiyorum”, “Adalet yoksa barış da yok” yazılı pankartlar taşıyarak sokağa çıktı.

Protestolardan elbette en çok nasibini alan ABD tarihinin ilk siyahî Başkanı olan Barack Obama’ydı. Başkent Washington’da yüzlerce kişi siyahî gençlerin öldürülmesini Beyaz Saray’ın önünde toplanarak protesto etti.

Illinois eyaletinde de göstericiler Obama’nın eskiden yaşadığı evin önünde toplandı. Yere yatıp ölü taklidi yaparak olayları protesto eden göstericiler, polisler ile siyahlar arasında alevlenen şiddeti durdurmak için adım atılmasını istedi. Atlanta’da ise binlerce gösterici kent merkezinde trafiği durdurdu ve olayları görmeyen CNN binasına yürüdü. Eylemciler, ellerinde “Uyuma, uyanık kal” pankartları taşıyarak CNN’i protesto etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.