ABD’li doktor Trump’ın virüsle ilgili iddiasını yalanladı

  • 20 Nisan 2020
  • 866 kez görüntülendi.
ABD’li doktor Trump’ın virüsle ilgili iddiasını yalanladı

Amerikan Salgın ve Alerji Müessesesi baÅŸkanı Anthony Fauci, korona virüsün Çin’de laboratuvarda üretildiÄŸine dair Trump’ın iddiasını yalanladı.

Trump, Çin’in korona vakalarını sakladığını belirterek “Ölümleri saklamasalardı bizi geçerlerdi” ifadelerini kullandı.

ABD’deki ölüm oranlarını nüfusa oranla Batı Avrupa ülkeleri ile karşılaÅŸtıran Trump, ”Ölüm oranımız muhtemelen Almanya hariç, diÄŸer Batı Avrupa ülkelerinden çok daha düşük. BirleÅŸik Krallık, Ä°sviçre, Belçika, Ä°talya, Fransa bu ülkeler arasında yer alıyor. Ä°spanya’nın ölüm oranı ise ABD’den yaklaşık 4 kat daha fazla.” dedi.

Trump, Çin’in salgındaki rolüne iliÅŸkin, ”EÄŸer hataysa hatadır ama kasten sorumlular ise sonuçlarıyla yüzleÅŸmeleri gerek.” dedi.

Amerikan Salgın ve Alerji Müessesesi baÅŸkanı Anthony Fauci, ABD yönetimini korona virüsün yayılmaması konusunda gerekli önlemleri almadığını belirterek Trump’ın ÅŸimdi Çin’i suçlamaya yönelik iddialarının kabul edilemez olduÄŸunu bildirdi.

Bu arada Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede gerekli tıbbi malzeme sıkıntısı yaÅŸayan ABD’den Çin’e, federal hükümetin de desteÄŸiyle ocak ve ÅŸubat aylarında milyonlarca maske ve koruyucu tıbbi malzeme satıldığı iddia edildi.

Washington Post gazetesi, ABD’li üreticilerin milyonlarca dolar deÄŸerinde maske ve koruyucu tıbbi malzemeyi ocak ve ÅŸubat aylarında Çin’e ihraç ettiÄŸini yazdı. Haberde, Ticaret Bakanlığının, ABD’li ÅŸirketlerin tıbbi malzemeleri Çin’e nasıl satacağı konusunda yönlendirmelerde bulunduÄŸu ifade edildi.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) verilerine göre, 2 Nisan’dan bu yana 9 binden fazla saÄŸlık çalışanı Kovid-19’dan etkilendi ve 27 saÄŸlık çalışanı virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

ABD’de yapılan bir ankete göre de belediye baÅŸkanlarının yaklaşık yüzde 90’ı kentlerinde yeterince test kiti, maske ve koruyucu tıbbi malzeme bulunmadığını söyledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.