ABD’li senatör: Trump, ABD güçlerini tehlikeye attı

  • 10 Nisan 2019
  • 1.202 kez görüntülendi.
ABD’li senatör: Trump, ABD güçlerini tehlikeye attı

ABD’li senatör Tom Udall, ABD başkanı Donald Trup’ın İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusunu terörist ilan etme girişiminden endişe duyduğunu belirtti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre ABD’li senatör Tom Udall, Amerika başkanı Donald Trump’ın İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusunu terörist ilan etme girişimini eleştirdiği açıklamasında, söz konusu girişimin ABD’li güçleri tehlikeye atacağını belirtti.

Udall bu bağlamda Twitter üzerinden yayınladığı yazısında, Trump’ın söz konusu girişiminin İran ile gerginliğin şiddetlenmesi yönünde tehlikeli bir adım olduğunu kaydederek bu adımın ABD’nin hezimete uğradığı Irak savaşına yol açan gelişmeleri andırdığını vurguladı.

Söz konusu ABD’li senatör geçenlerde Beyaz Saray’ın Kongrenin izni olmadan İran’a yönelik her türlü askeri girişimini yasaklayan bir önergeyi ABD kongresine sunmuştu. Senatör Udal söz konusu önerge hakkında yaptığı açıklamada şöyle dedi: İran ile savaş talebinde bulunmak, bizi Irak ile hezimete uğradığımız savaşa yönlendiren defterin bir diğer yaprağıdır ve Kongre Amerika’nın savaşa doğru gitmesini engelleme yönündeki yasal yetkilerini devreye sokmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.