ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi Başarılı Olamayacak

  • 10 Mart 2018
  • 1.301 kez görüntülendi.
ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi Başarılı Olamayacak

 İmam Hamanei’nin Başdanışmanı, ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Suriye, Yemen ve Irak’ı parçalamak istediğini belirtti.

İmam Hamanei’nin Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Rey kentinde yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Velayeti, “Birçok doğal, kültürel ve dini kapasiteye sahip olan Irak, Arap dünyasının en önemli ülkesidir. Bağdat, her zaman İslam’ın siyasi tarihin merkezi olmuştur” dedi.

İranlı müsteşarların Irak’ın resmi daveti üzerine bu ülkede bulunduğunu açıklayan Velayeti, şunları kaydetti: Tarihte de iki komşu olan İran ile Irak hep birlikte ortak mücadeleler yürütmüştür. Her zaman iki millet arasında yakın bağlar oluşmuştur. Dikkate alınması gereken konu Tahran ve Bağdat arasındaki ilişkilerin stratejik olmasıdır.

Velayeti, Haşdi Şabi güçlerinin Irak’taki Şii taklid merci alimlerinin verdiği fetvalar sonucu oluşturulduğunu belirterek, halktan oluşan bu güçlerin kurulmasının Irak’ta atılan en önemli adım olduğunu dile getirdi.

Velayeti ilaveten, “ABD şu anda Irak’ta sinsi bir nüfuz yürütmekte özellikle Suriye, Yemen ve Irak gibi Müslüman ülkeleri parçalamak istiyor” değerlendirmesini yaptı.

ABD’nin amaçlarına asla ulaşmayacağını aktaran Ali Ekber Velayeti, “Amerika bölgede büyük bir yenilgiyle karşı karşıya gelecek. Bu devletin aşırı hırsları masum Yemen halkının katledilmesine yol açmıştır” diye konuştu.

Bunlara ilave olarak İran İslam İnkılabı Rehberi’nin Başdanışmanı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik yürüttüğü saldırılarının durdurması gerektiğini vurgulayarak, Yemen halkının kesinlikle zafere ulaşacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.